Начало БЪЛГАРИЯ Вигенин: Искаме замразяване на депутатските заплати и премахване на механизма за актуализацията...

Вигенин: Искаме замразяване на депутатските заплати и премахване на механизма за актуализацията им

0

Зам.-председателят на червената парламентарна група обърна внимание, че левицата не е подкрепила приетите вчера предложения.

Ще предложим отмяна на решението от вчера за допълнително възнаграждение на депутатите до 25 % , ще искаме замразяване на депутатските заплати и премахване на механизма за актуализацията на всеки три месеца.

Това заяви заместник-председателят на ПГ на БСП Кристиан Вигенин  на извънреден брифинг в Народното събрание Кристиан Вигенин обърна внимание, че БСП не е подкрепила приетите вчера предложения и подчерта, че с този брифинг искат да сложат край на спекулациите по темата.

„Във връзка с приетото вчера предложение на „Демократична България“ за определяне на допълнително възнаграждение на народните представители в размер до 25 % от месечното възнаграждение, ПГ на „БСП за България“ внася следното предложение за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Първо, да отпадне приетият текст“, каза Вигенин.

Той заяви, че БСП прави и второ предложнеие възнагражденията да бъдат замразени на равнищата на последния месец на 44-ото Народно събрание.

„Трето – изобщо премахване на сегашния механизъм, при който заплатите на Народните представители се актуализират на всеки три месеца“, каза още Вигенин.

Според него с трите предложения ще бъде коригирана грешката на Народното събрание от вчера, която предивика обществено недоволство..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук