Начало НОВИНИ Навални с послание от затвора. Изпитвал гордост и надежда

Навални с послание от затвора. Изпитвал гордост и надежда

0
Руският опозиционер Алексей Навални се обърна към всички свои симпатизанти и протестиращите в негова подкрепа и срещу руския режим граждани. Навални е в тежко здравословно състояние, след като бе изпратен в най-суровата наказателна колония край Москва, за да излежи своята 2.5-годишна присъда.
Ето и посланието му: 

“Все по-трудно е за мен да виждам какво се случва извън затворническата ми килия. Имам достъп до един единствен телевизионен канал и дистанционно с един бутон – за усилване. Мога да гледам само каналът за култура и то за час на ден.

Адвокат ми разказа какво се е случило вчера и мога да кажа напълно откровено – изпитах две чувства: гордост и надежда. 

Гордея се, че съм част от това голямо и красиво нещо което се случва. С всеки един от вас, честни хора, които не мълчат, бунтуват се срещу несправедливостта и неправдата, не се страхуват въпреки цялата омраза и гняв, които струят от Кремъл. Защото разбирате – страхът значи да продадем и пропилеем бъдещето си.

Вървяхте с мен вчера, но днес аз лежа в килията си и си представям как аз вървя с вас и за вас. 

Надеждата ми е много обяснима. Ето го – спасението на Русия. Държавата ни е тръгнала към тъмнината. В проспериращия 21 век хората в тази богата на ресурси страна стават все по-бедни. Не се развиваме, а деградираме с всяка изминала година. И то заради една причина – грохналите дядовци от Кремъл всеки ден разменят достойния и богат живот на руските граждани за техните дворци и лозя.

Но хората вървят по улиците и това значи, че сега разбират всичко. Няма да се откажат от бъдещето си, бъдещето на децата и родината си. Да, ще е трудно, ще е неясно. Но тези, които дърпат Русия назад са проклети вовеки. Ние все още сме повече и Русия ще бъде щастлива”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук