Начало БЪЛГАРИЯ От утре ще бъде разрешено присъствено обучение в езикови школи и образователни...

От утре ще бъде разрешено присъствено обучение в езикови школи и образователни центрове

0

„От утре ще бъде разрешено присъствено обучение в езикови школи и образователни центрове при физическа дистанция най-малко метър и половина, с маски и дезинфекция на всеки час“, обяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов.

В църквите за празниците Цветница и Великден ще се влиза при спазване на отстояние и ползване на лични предпазни средства и при избягване на струпването на много хора, обособяване на отделни входно-изходни коридори.

Върбовите клонки на Цветница ще се раздават извън храмовете, а полицията ще осигурява обществения ред, каза още министър Ангелов.

Във връзка с туристическия сезон от 1 май в страната ще се влиза с ваксинационен сертификат, отрицателен PCR и антигенен тест и документ за преболедуване на Covid-19, но той трябва да е валиден не по-рано от 6 месеца преди датата за влизане в България.

С нова заповед на здравния министър, която ще бъде издадена, след удължаване на извънредната епидемична обстановка след 10 май ще се увеличи броят на класовете, които могат да присъстват в училище. Очаква се предложение от министъра на образованието как да стане това.

По информация на БНР.

Предишна статияЯпония обявява извънредно положение в Токио поради увеличаване на случаите на COVID-19
Следваща статияМанолова: Истеричната реакция на ГЕРБ показва, че тези хора са гузни и крият нещо

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук