Начало БЪЛГАРИЯ Атанас Атанасов: Няма да подкрепяме Радев, ще имаме собствен кандидат-президент

Атанас Атанасов: Няма да подкрепяме Радев, ще имаме собствен кандидат-президент

0

„Няма какво да преговаряме с ГЕРБ. Ние ясно заявихме, че целта ни е той, заедно с кохортата си да бъдат свалени от власт. В Европа ние сме на последно място по всичко. Антоанета Цонева много правилно каза, че Бойко Борисов се занимава с фейк нюз. Ние искахме да се намалят доходите на депутатите, а се представя точно обратното“.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

„Едно правителство няма как да стане без подкрепа от партии на статуквото. Преговори с БСП и с ДПС не сме водили и няма да го направим. ДБ сме солидна политическа сила, която е първа в София. Спечелихме вота в 2 от трите избирателни района в столицата. Ако бъдем поканени за разговори от ИТН, ще се отнесем сериозно за съставяне на правителство. На този етап обаче няма как да изразя позиция, при положение, че нямаме предложения.

Проект за кабинет на БСП никога няма да подкрепим, защото имаме дълбоки идеологически различия.

Готови сме за предсрочни избори. На този вот показахме, че сме добре организирани. ДБ ще увеличи своя резултат на предсрочен вот. Има, разбира се, рискове, защото националистите могат отново да се сглобят. „Демократична България“ най-вероятно ще има собствен кандидат за президент и няма смисъл да говорим за подкрепа на Румен Радев. Аз имам идея, но нека да не спекулираме“, каза още Атанас Атанасов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук