Начало БЪЛГАРИЯ Манолова: Истеричната реакция на ГЕРБ показва, че тези хора са гузни и...

Манолова: Истеричната реакция на ГЕРБ показва, че тези хора са гузни и крият нещо

0
Истеричната реакция на ГЕРБ навява усещане, че тези хора са гузни и имат какво да крият. Какъв бе проблемът, че ще кажат, че в двудневен срок ще представят исканите документи в електронна форма. ГЕРБ ли е принципал на “Булгартрансгаз”? Каква беше тази пресконференция в централата на партията? Истерията в ГЕРБ ще е още по-голяма в момента, в който извикаме шефа на “Автомагистрали” да питаме как 5 милиарда лева публични пари са в това дружество. Очаквам, че ще бойкотират тази комисия. Това няма да ни спре, няма да опъваме чадър.

Това заяви в ефира наа bTV шефът на депутатите от „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова, която оглави Комисията за ревизия на управлението на Борисов, а вчера предизвика огромен скандал и незабавна реакция от ГЕРБ заради нахлуването в „Булгартрансгаз“. Борисовите депутати поискаха оставката й. Членове на Комисията, без обаче тези от ГЕРБ, отидоха в дружеството, за да поискат „Булгартрансгаз“ проектите на договори от проведените обществени поръчки, отчети за извършеното строителство до момента, плащанията по газопреносната система и други документи, съгласно стартовия списък за ревизията, който комисията одобри на първото си заседание на 21 април 2021г. Депутатът заяви, че директорът на „Булгартрансгаз“ в момента не е в сградата, въпреки уговорената среща за 16 часа. Разминават се обаче версиите за това били ли са поканени ГЕРБ на срещата или са отказали да присъстват.

Към 9 дружства са отправени запитвания. Става дума за тези с най-висок корупционен риск. Манолова обаче отказа да отговори ще има ли ново нахлуване, ако се стигне до подобна ситуация.

„Комисията е задала сто въпроса, не сме започнали работа. Представям си какъв рев ще настане в момента в който ни представят документи и извикаме директорите. Да, естествено е, че ще настъпи напрежение. Назначиха си представители в тези дружества. Оставам председател“, отсече Манолова.

Тя заяви, че депутатите на ГЕРБ са се объркали – вече не става въпрос за предишния парламент, който е „лазил“ пред изпълнителната власт. По отношение на мораториума върху действията на управляващите в момента Манолова заяви:

„НС е в право да забрани на министерски съвет да продължава да харчи пари в периода, в който предстои да бъде избран нов МС и предстои да се назначи ново правителство. Те подмениха всичко в енергетиката. Липсват стотици милиони левове“.

В понеделник от ГЕРБ внасят искане до Конституционния съд за обявяване на това решение на 45-тото Народно събрание като противоречащо си с основния закон.

Предложението за намаляването на депутатските заплати пък не било популистко и народните представители не се целили в симпатията на бедните хора.

„Това е нужно. Справедливо е в условията на криза, когато биднесът е без каквато и да е подкрепа. Нека е хората по най-високия ешелон на държавата да живеят като българските граждани. Когато българският народ е докаран до тотална мизерия, когато премиерът се хвали, че е дал 50 лева на пенсионерите, неморално е висшите държавни служители, слугите на народа да живеят в разкош“, отсече Манолова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук