Начало НОВИНИ Бебето, което дава живот на град след 13 години без раждания

Бебето, което дава живот на град след 13 години без раждания

0

В продължение на тринадесет години сред жителите на град в Испания, наречен Салдеана, не се е раждало ново бебе. „Чудото“ се случи тази седмица, когато малкият Саул се появи на бял свят за щастието на своите родители и съседи.

Родителите, Хулиан Хернандес и Селия Ескобар, искаха да увековечат момента на пристигане на детето и да споделят новината с останалите жители. Освен това те увериха, че синът им е в перфектно състояние.

Общинският съвет, който има малко повече от 100 жители, изрази подкрепата си за родителите. Хуан Руис Бариуевово, кмет, каза, че двойката „е много активна в защитата на града и участва в събития и инициативи“.

Кметът изрази и желанието си да отвори отново градското училище, което е затворено от 15 години, ако се раждат нови животи.

Според преброяването през 1960 г. в общността са живели 412 жители, цифра, която драстично е намаляла оттогава до достигане на последното проучване през 2017 г., когато са преброени 113 души. Пристигането на малкия Саул носи послание за надежда на онези хора, които се борят да не изчезнат от картата.

Голяма част от Испания е силно засегната от пандемията на коронавируса. Въпреки това, Салдеана е едно от малкото места, където вирусът COVID-19 не е достигнал.

„Съседите са били отговорни, били са си у дома и са спазвали правилата“, каза кметът на града. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук