Начало НОВИНИ Европейският съюз координира спешни доставки на лекарства и кислород до Индия

Европейският съюз координира спешни доставки на лекарства и кислород до Индия

0

Европейският съюз (ЕС) е координатор на държавите-членки, които желаят да изпратят спешно лекарства и кислород до Индия – страна, която има четири последователни дни счупване на собствения си рекорд на загиналите и инфекциите на фона на нова вълна на Covid пандемията.

Тревожна е епидемиологичната ситуация в Индия. „Ние сме готови да помогнем. Европейският съюз обединява ресурси, за да отговори бързо на искането за помощ чрез европейския механизъм за гражданска защита“, съобщи председателят на Европейската комисия – Урсула фон дер Лайен, чрез Twitter .

Европейският комисар по управление на кризи, Янез Ленарчич, отбеляза, че Европейският център за координация при спешни мерки вече координира страните от ЕС, които са готови бързо да изпратят спешно необходимите лекарства и кислород в страната.

„Европейският съюз ще направи всичко възможно, за да мобилизира помощ за подкрепа на хората в Индия“, добави комисарят.

С 346 786 нови случая, потвърдени през последните 24 часа от Министерството на здравеопазването, Индия има най-лошо разпространените данни в света, надхвърляйки САЩ с 62 399 случая през последния ден, и Бразилия с 69 105. 

На ръба да достигне 17 милиона натрупани случаи, нацията преживява критичен момент с претоварването на здравните центрове в най-засегнатите региони и недостига на медицински консумативи за лечение на COVID-19.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук