Начало НОВИНИ Италианската брегова охрана спасява кораб с над 100 мигранти на борда

Италианската брегова охрана спасява кораб с над 100 мигранти на борда

0

Италианската брегова охрана спаси лодка с над 100 души на борда, включително няколко непълнолетни. Превозното средство е било ескортирано и теглено тази неделя, 25 април, до пристанището Roccella Ionica (регион Калабрия) с оглед на ужасните метеорологични условия от последните часове в Средиземно море, съобщават официални източници.

Лодката е била разположена миналата събота в италианска зона на SAR (операции по търсене и спасяване) с около тридесет души, видими на палубата и предвид силните вълни, Националният оперативен център на италианската брегова охрана пое координацията на операциите и изпрати три патрулни лодки до района, както и спасителен кораб.

След потвърждаването на присъствието на поне 100 мигранти беше решено да се придружават и наблюдават 

Това спасяване идва само няколко дни след смъртта на 130 мигранти при последно корабокрушение в Централно средиземноморие, след като хуманитарни организации поискаха помощ от властите на Либия , Малта и Италия в продължение на два дни без да получат отговор.

Корабът Ocean Viking, на неправителствената организация SOS Méditerranée , отиде в района на развалините миналия четвъртък , предупреден от Alarm Phone, телефонна услуга за помощ на имигрантите. SOS Méditerranée поиска от властите на средиземноморските страни да изпратят лодки, за да ги спасят, но никой не отговори на призивите за помощ, заключи Световната организация за миграция (IOM).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук