Начало НОВИНИ Индийският премиер: „Тази буря разтърси нацията“

Индийският премиер: „Тази буря разтърси нацията“

0

Министър-председателят на Индия, Нарендра Моди, тази неделя, 25 април, призова всички граждани да се ваксинират и да действат с повишено внимание.

„Бяхме уверени. Настроението ни беше приповдигнато след успешното справяне с първата вълна, но тази буря разтърси нацията“, каза високопоставеният служител в радиообръщение, цитирано от Ройтерс.

На 25 април Индия регистрира своя запис на смъртни случаи и инфекции вследствие на коронавирус, с почти 350 000 нови случая за 24 часа и 2 767 души починаха. Азиатският гигант с повече от 1300 милиона жители не е в състояние да ограничи разпространението на инфекциите.

„Опустошенията на коронавируса продължават и няма примирие“, призна Арвинд Кейривали, шеф на правителството на столицата Ню Делхи, за което реши да удължи локдауна в региона с още една седмица.

Понастоящем в световен мащаб именно в Индия се създават най-драматичните изображения с наситени болници, легла с двама или трима пациенти и без животоспасяващ кислород на разположение.

В тази страна, където се появи нов вариант, 16,9 милиона души се заразиха с COVID-19 от началото на пандемията и 192 000 души починаха, факт, който поставя нацията на четвърто място по брой смъртни случаи в света.

На свой ред няколко държави затвориха вратите си за туристи от Индия, като Италия и Германия, с изключение на собствените си граждани. Кувейт обяви в събота спирането на търговските си полети.

Бангладеш, който споделя 4000-километрова граница с Индия, заяви в неделя, че прекъсва сухопътните връзки със съседа си за две седмици, започващи в понеделник. САЩ препоръчват да не се пътува до тази азиатска държава, а Канада е спряла полетите от Индия и Пакистан за 30 дни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук