Начало БЪЛГАРИЯ Татяна Буруджиева: По това какво ще направи Радев, можем да съдим дали...

Татяна Буруджиева: По това какво ще направи Радев, можем да съдим дали ще има правителство

0
До четвъртък ще бъде връчен мандата. Президентът може да връчи мандата в неопределен срок. По това какво ще направи, ние можем да съдим дали ще има правителство. Това каза по БТВ доц. Татяня Буруджиева.

Ако се връчи по-бързо мандата-значи отиваме на избори.  В политиката се мълчи за две неща. При ИТН „Шоуто на Слави“ говори от 30 години. Говоренето е критика на всички възможни правителства. Не можем да кажем какво смятат да правят.

Необходимо е да се каже дали ще има избори, дали ще се внесе плана за развитие и дали ще дойдат първите няколко стотин милиона. Очаква се да има актуализация на бюджета. Очаква се и по-сериозна работа на сформираните комисии. Може да се търси вариант за избори 2 в 1 през есента. Или ще се прави правителство с живот до 1 година.

Всичко, което е около 2 процента и нагоре, може да влезе на следващите избори.

Антоний Гълъбов допълни: В момента виждаме координирани действия между ИТН и г-н Радев.

Най-вероятно се водят разговори в полите на Витоша. За мен е ясно, че ИТН не се кани да реализира мандат. За тях е важно промени в ИК,  закона за политическите партии и удължаване периода на мораториум.

Диалогът върви  между ИТН и други фактори. Тази партия показа високомерие. Най-вероятно се играе с търпението на българските граждани.  При избори най-вероятно ще има ниска избирателна активност и ще влязат поне още две партии. Ние нямаме съгласие по нищо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук