Начало БЪЛГАРИЯ Адв. Хаджигенов: ГЕРБ и Борисов – великолепен провал, благодарение частично и на...

Адв. Хаджигенов: ГЕРБ и Борисов – великолепен провал, благодарение частично и на нашите усилия

0
В момента има провал и той се нарича ГЕРБ и Борисов. Това е великолепен провал, благодарение частично и на нашите усилия, каза пред bTV адв. Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън“.

„Народът иска ние да опитаме, знаейки чудесно, че можем да се провалим. Наистина изглежда, че към момента няма кой да опита, но това не означава, че ние трябва да спираме. Напротив – трябва да продължим, защото в противен случай Борисов и статуквото продължават. Изборите не са вълшебна пръчица, която ще ликвидира статуквото от днес за утре. Това е процес, който отнема време“, смята той.

„В кратко обозримо бъдеще виждаме промяна в Закона за съдебната власт, в Закона за НСО, тоест да свалим всички от джипките. Виждаме и Изборен кодекс като хората“, добави народният представител от ИМВ.

Адв. Хаджигенов е разочарован от решението на „Има такъв народ“ да върнат мандата още преди да го получат. По думите му то било очаквано. От ИМВ имали нагласа за съставяне на правителство. Адв. Хаджигенов се позова на данните от последното проучване, според които 60% от българите искат да има правителство, съставено предимно от партиите на протеста.

„Изненадан съм, че от „Има такъв народ“ върнаха нещо, което още не са взели. Имахме готовност да подкрепим правителство. Никога не сме крили това“, поясни депутатът.

„Забавлявам се от идеята, че ние, най-малката група в парламента, ще получим мандат за съставяне на правителство, но теоретично е възможно третият мандат да дойде при нас и ние се готвим за това. Мислим, готвим стратегии, планираме и търсим диалог с другите парламентарни групи. На този етап е смешно да говорим за номинация за премиер. Последното нещо, което ще решим е името на министър-председателя“, обясни адв. Хаджигенов, като отказа да отговори дали той, или Мая Манолова биха седнали в премиерското кресло.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук