Начало НОВИНИ Западна Вирджиния в САЩ дава на младите хора по 100 долара, за...

Западна Вирджиния в САЩ дава на младите хора по 100 долара, за да се ваксинират

0

Западна Вирджиния заяви, че ще предложи на младите хора спестовна гаранция от 100 щатски долара, ако получат ваксина  срещу Covid-19.

Западна Вирджиния казва, че се надява плащането за тези на възраст между 16 и 35 години да ги „мотивира“ да се ваксинират.

Западна Вирджиния беше сред водещите щати в САЩ по процент на ваксинация, но напредъкът се забави през последните седмици.

Съществуват особени опасения, че по-младите хора може да са по-колебливи относно получаването на ваксината.

Стимулът предвижда за тези, които са ваксинирани в рамките на възрастовата група, да могат да получат $ 100, плюс лихва, по-късно. Сумата ще се предлага и на всички на възраст от 16 до 35 години, които вече са били ваксинирани.

Плащанията ще бъдат финансирани от пакет за облекчаване на коронавируса, известен като CARES, който влезе в сила в САЩ миналия месец.

Проучванията показват, че младите възрастни са по-склонни да се колебаят да получат ваксина Covid-19. Около 25% от възрастните в САЩ на възраст от 18 до 29 години казват, че искат да „изчакат и да видят“, преди да получат ваксината. 

Всички в САЩ над 16 години вече могат да бъдат ваксинирани. Сега малко над половината от всички възрастни в САЩ са получили поне една доза, съобщава Центърът за контрол на заболяванията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук