Начало НОВИНИ Франция: предучилищното и началното училище отвориха врати този понеделник

Франция: предучилищното и началното училище отвориха врати този понеделник

0

След триседмично затваряне поради пандемията, предучилищното и началното училище отвориха врати този понеделник, 26 април, във Франция, но те трябва да спазват строг здравен протокол.

„Щастливи сме да видим децата отново“, заяви Клер Перин , 24- годишна, учителка в начално училище в Страсбург, малко преди да посрещне своите ученици. 

След три седмици на затваряне на всички училища в опит да се спре новата вълна от инфекции, правителството реши да поддържа календара, който беше установил:откриване на училищата за най- малките и поетапно завръщане  в класните стаи на 3 май за учениците от средното училище. 

„От съществено значение е децата да се върнат на училище“, настоя министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер миналата неделя.

Този понеделник Бланкер посети заедно с президента Еманюел Макрон училище в покрайнините на Париж.

Това повторно отваряне по много строг здравен протокол предвижда затваряне на клас, ако е потвърден случай на коронавирусна инфекция в него.

Част от медицинския сектор критикува възобновяването на училищата. Ерик Каумес , ръководител на службата по инфекциозни болести в болницата Pitié Salpêtrière в Париж, сподели в изявления пред BFMTV, че според него мярката „не е много разумна“.

Предишна статияПланът на Германия: премахване на част от ограниченията за ваксинираните
Следваща статияЕС съди AstraZeneca за забавяне на доставката на ваксини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук