Начало НОВИНИ Възрастен мъж умира от COVID-19, след като е дал болничното си легло...

Възрастен мъж умира от COVID-19, след като е дал болничното си легло на млад мъж в Индия

0

85-годишен мъж на име Нараян Дабхалкар доброволно напусна болница в град Нагпур, щата Махаращра в Индия, за да остави леглото си на по-млад пациент. Малко след това той почина от COVID-19.

Роднини на Дабхалкар казаха, че той е решил да се върне у дома, след като видял една жена да се моли за живота на 40-годишния си съпруг, поради което възрастният мъж избрал да се откаже от леглото си, за да бъде спасен живота на младия индиец, съобщи тази сряда, 28 април, местната медия Times of India.

Медицинският съвет на правителствената болница „Индира Ганди“ е бил против изписването на Дабхалкар и дори лекарите директно са казали на Дабалкар, че състоянието му не е стабилно.

„На 85 години съм. Живял съм живота си. Спасяването на млад човек е по-важно. Децата му са малки (…) моля, дайте му леглото ми“. Това са думите, които Дабалкар е казал на лекарите малко преди да напусне болницата.

„Баща ми каза, че предпочита да прекара последните си мигове с нас. Той ни каза и за младия пациент: „Вече съм живял живота си и по-скоро бих го оставил на съдбата, отколкото да блокирам легло за два или три дни за сметка на по-млад пациент“, потвърди дъщерята на Дабалкар.

В разговор с Times of India тя призна, че последните моменти от живота на Дабалкар са били „болезнени“. „Ноктите му почерняха, а крайниците му бяха изтръпнали.“ 

За 40-годишния пациент местните медии не предлагат повече подробности и сегашният му статус е неизвестен. Това събитие се случва в разгара на критичната ситуация в Индия, засегната както никога преди от коронавируса SARS-CoV-2 и очевидно най-вече от местния вариант на коронавируса.

Предишна статияСЗО предупреждава, че индийският вариант на COVID-19 е в най-малко 17 страни
Следваща статияДнес е Велики четвъртък! Боядисват се великденските яйца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук