Начало НОВИНИ Екологичните тенденции през 2021 г., предизвикани от пандемията

Екологичните тенденции през 2021 г., предизвикани от пандемията

0

Тенденцията към по-осъзнато потребление нараства от поне 10 години, но пандемията ни принуди да обърнем още по-голямо внимание на околната среда.

Според EFE устойчивостта ще бъде на дневен ред до 2021 г. повече от всякога. Компаниите все повече осъзнават значението на въвеждането на зелени и устойчиви мерки в техния бизнес. Тази година тези мерки ще бъдат още по-налични.

Досега много компании виждаха устойчивостта като част от своята маркетингова стратегия. Нещо правилно, но без да води до големи промени.

Например наскоро компанията Reebok пусна на пазара обувки, направени с поне 50% рециклиран материал. 

През 2021 г. се наблюдава по-голямо търсене от страна на потребителите.. Какво имат предвид компаниите, когато казват, че техните продукти са биоразградими, екологични или рециклируеми? 

С пандемията много компании са преосмислили къде произвеждат своите продукти. По-голямата част от потребителските продукти идват от Китай, което се оказа основен проблем при спирането на азиатските доставчици поради пандемията и защото множество от западните компании установиха, че са загубили контрол над производството.

Пандемията ни принуди да преосмислим командировките, срещите, панаирите и конгресите. 2020 г. показа колко много могат да ни помогнат дистанционната работа и виртуалните срещи.

Трудовият живот е станал много по-малко рутинен и по-приспособим към променящите се нужди на пазара. Много собственици на бизнес се чудят дали големите и скъпи офис съоръжения наистина са необходимост с нарастващото използване на дистанционна работа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук