Начало БЪЛГАРИЯ Пак от премиерския хол в Банкя: Ще похарчим пак милиони за кефа...

Пак от премиерския хол в Банкя: Ще похарчим пак милиони за кефа на някого

0
Премиерът в оставка отново се включи на живо във Facebook. Пряко се предава поредното заседание на Министерския съвет от Банкя, за да се скара на Слави Трифонов и с ирония да заяви – понеже сме много добре финансово, икономиката върви и парите са в изобилие, ще похарчим още 80 милиона лева за нови избори и за кефа на някого. Трябва да се отбележи, че сумата е намаляла драстично в думите на премиера, който съвсем наскоро обяви, че тя ще е двойна.

Борисов предупреди, че пораженията за държавата ще са чудовищни. 

„Няколко пъти народът ни връща, след като милиарди изтекоха от КТБ и т.н. Първата година при наше връщане е само пълнене на дупките през този период. Криво ми е, но не че не сме на власт, а че те имат всички възможности, които ние нямахме“, заяви Борисов.

Той хипотетично даде пример, че на следващите избори ГЕРБ не са първи, а втори или трети и се обърна към Слави Трифонов с думите, че партиите на статуквото – БСП, ДПС, отново ще са в парламента и пак няма да може без тях.

Тогава пак сме щели да кажем, че не ни харесва и пак ще правим избори, но “през това време държавата ще лети по нанадолнището”. 

Борисов подробно обясни на лидера на ИТН как и кога може да се откаже от мандат: Имаш, Трифонов, подкрепа в парламента, една по една партиите, без ГЕРБ – искам да ми подпишете следното коалиционно споразумение. Ако подпишат – добре, ако не – тогава може да излезеш и да кажеш „Не искам да правя правителство“. Накарай ги да подпишат, да видим какво всъщност не искат да подпишат“.

Той заяви, че е загрижен за държавата и не вижда кои партии ще намерят компромис да съставят правителство. Накъде водят с този инат – или аз да съм едноличен господар, или няма правителство, недоумява Борисов.

“Какво доверие, каква прозрачност ще има, когато властта се даде на един човек и той е кандидат за президент?”, коментира Борисов по повод промените в Изборния кодекс. По негови думи електронното гласуване ще направи хакерите много богати хора. Борисов миналата седмица заяви, че веднага можел да назове две групи, които имат интерес да хакнат изборите у нас. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук