Начало НОВИНИ Побоят сред еврейското поклонение вече оставя близо 50 смъртни случая в Израел

Побоят сред еврейското поклонение вече оставя близо 50 смъртни случая в Израел

0

Смъртните случаи в Израел са станали 45 вследствие на побоя в четвъртък вечерта и рано този петък на еврейския празник. Трагичното събитие шокира страната и накара премиера Бенямин Нетаняху да обяви следващата неделя ден за траур.

„Бих искал да обявя неделята за ден на национален траур. Нека всички се присъединим към болката на семействата и да се молим за благополучието на ранените”, каза ръководителят на правителството, когато посети мястото на трагедията на планината Мерон в Галилея, в северната част на страната, където бяха идентифицирани почти петдесет смъртни случая.

В Twitter той вече беше написал: „Катастрофата в планината Мерон е една от най-сериозните, която е засегнала държавата Израел“.

„Много хора бяха смачкани до смърт, включително деца“, добави премиерът, който уточни, че „много от жертвите все още не са идентифицирани“, за което той призова да се избягва разпространението на слухове през социалните мрежи и добави: „да оставим властите да работят“.

На свой ред той похвали полицейските сили, екипите за спешна медицинска помощ и спасителните сили, че са изпълнили „бързо“ задачата си за помощ и са предотвратили „много по-лошо бедствие“.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел пожела на израелския народ чрез Twitter „сила и смелост“.

От своя страна Европейският съюз и Франция отделно изразиха своите „съболезнования“ на семействата на жертвите и на населението, като пожелаха „бързо възстановяване на ранените“. Германия обяви, че е „дълбоко шокирана“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук