Начало НОВИНИ Проф. Иван Илчев: Качеството на елита върви назад

Проф. Иван Илчев: Качеството на елита върви назад

0
И преди сме имали много фрагментирано Народно събрание. Да вземем например изборите през 1930-те години, когато има огромен брой политически партии и позицията на правителството, което тогава се образува, е много нестабилна. Сменят се министри, излизат партии и в крайна сметка всичко това завършва с военен преврат през 1934 година.

Все пак може да се каже нещо положително за изборите, даже за изборите след 1989 г. – няма нито един загинал, убит гласоподавател.Това заявява проф. Иван Илчев в коментар за политическата обстановка в страната.

Докато от Освобождението до края на Втората световна война на всеки избори има жертви, добавя той. Правил съм исторически изследвания на българските полици и за съжаление, изводът е, че човечеството върви напред, а качеството на елита върви назад, каза професорът пред „Сега“.

Много е трудно да се предсказват нещата, особено когато са в бъдеще време, както се шегува известен американски спортист. Това в никакъв случай не е първата политическа криза, която разтърсва България, вероятно няма да бъде и последната, казва още проф. Илчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук