Начало БЪЛГАРИЯ Хиляди българи тръгват на път за празниците

Хиляди българи тръгват на път за празниците

0

Хиляди българи тръгват на път за празниците. Още в четвъртък следобед се стигна до задръствания и напрежение по пътищата. Сериозен е трафикът на изходите на София и в петък сутринта.

„Днес очакваме доста пътуващи. В четвъртък трафикът беше много сериозен, очакваме да е такъв и днес. Вчера не се стигна до сериозни проблеми по пътищата. Няма сериозни инциденти с тежко пострадали или загинали лица. Имаше малки инциденти и предпоставки за сериозни такива”, обясни пред Нова тв главният инспектор от „Пътна полиция” Лъчезар Близнашки.

Според него ремонтите на АМ „Тракия” възпрепятстват движението. Инспектор Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ „Тракия”.

От четвъртък тече и акция за превенция на високата скорост по пътищата. КАТ е изкарала цялата налична техника, която е разположена основно в извънградските и високоскоростните участъци. От събота пътните полицаи ще се насочат към населените места, където ще се следи за употреба на алкохол. Инспектор Близнашки апелира към шофьорите да карат внимателно и да спазват ограниченията.

Въпреки коронавируса и засилените мерки, не липсват и българи, които се отправят на почивка в Гърция за празниците. Сериозен е трафикът на ГКПП „Кулата”. Опашката на границата се движи изключително бавно, а причина за това е стриктният контрол от страна на граничните власти.

Предишна статияПроф. Иван Илчев: Качеството на елита върви назад
Следваща статияРазпети петък е – най-тъжният ден от Страстната седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук