Начало БЪЛГАРИЯ Цветозар Томов: Премиерът Борисов трябваше няколко пъти да бъде наказан от ЦИК

Цветозар Томов: Премиерът Борисов трябваше няколко пъти да бъде наказан от ЦИК

0
Премиерът заслужаваше няколко пъти да бъде наказан от комисията и тя си затвори очите. Имаше и жалби срещу него. Това заяви бившият говорител на ЦИК Цветозар Томов.

ЦИК трябва да бъде професионална и независима. След промените в Изборния кодекс това обаче няма да стане факт, коментира той. Решението да се гласува само с машини ще е едно от най-големите предизвикателства на следващите избори. Според него промяната на броя секции в чужбина ще оправдае все по-големия интерес на нашите сънародници в чужбина към изборите в страната, посочи той пред БНТ.

Според него най-грубата грешка, която е допуснала ЦИК, е лошата организация на гласуването на карантинираните и изолираните поради заболяване хора, смята той.

„Тази ситуация във Великобритания ще бъде преодоляна, там хората подадоха документи за разкриване на 88 секции, а бяха разкрити 35. Страшно много хора висяха по 5 или 6 часа по опашки или в Съединените щати, където секциите също не достигаха. Нараства активността на българските граждани, живеещи в чужбина към участие в избори в страната и проблем може да се яви на няколко места“, каза Цветозар Томов.

Предишна статияEвропарламентът с извънредна резолюция срещу Русия
Следваща статияСлед 14-часов маратон депутатите решиха: Без гласуване по пощата и без избирателен район „Чужбина“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук