Начало БЪЛГАРИЯ Проф. Игнатов: По-добре избори, отколкото после да пеем „45 години стигат“

Проф. Игнатов: По-добре избори, отколкото после да пеем „45 години стигат“

0

Нека да има избор – така беше в Холандия, в Белгия. Важно е институциите да работят – тяхната роля е най-важна, обясни още той и допълни, че е скептичен към призивите за разграждане на модела или за неговото „изчегъртване“, каза той.

Спасяването на душата е най-великото послание и най-трудният път. За вярващите християни възкресението е най-важното събитие във Вселената. Ако човек се опитва всяка минута да спазва казаното от Христос, това е непостижимо. Затова има и светци. Ако човек не е в обществото, остава само животно. Това сподели в ефира на сутрешния блок на БНТ проф. Сергей Игнатов, ректор на Европейския хуманитарен университет в Литва и бивш министър на образованието.

По политическите теми проф. Игнатов посочи, че провеждането на предсрочни избори не е лош вариант.

,,По-добре да избираме пак, отколкото да нямаме избор“, смята той.

Парламентът е представителна извадка на българския народ. Урокът е, че трябва да се радваме на избор, отколкото после да пеем „45 години стигат“. Нека да има избор – така беше в Холандия, в Белгия. Важно е институциите да работят – тяхната роля е най-важна, обясни още той и допълни, че е скептичен към призивите за разграждане на модела или за неговото „изчегъртване“.

,,Политиката е хищна игра – игра за власт. В момента има опит за нов елит. България е много повече държава от страните, в които съм бил. Министър-председателите носят тежка орисия и винаги са охулвани“, допълни накрая проф. Игнатов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук