Начало НОВИНИ Забранен от социалните медии, Тръмп стартира собствена дигитална платформа

Забранен от социалните медии, Тръмп стартира собствена дигитална платформа

0

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп стартира собствена дигитална платформа във вторник, 4 май, с цел комуникация със своите последователи.

Като представяне на принципите, стоящи зад платформата му, Тръмп заявява, че „Спасете Америка“ се стреми да надгражда постиженията на своята администрация и да подкрепя смелите консерватори, които ще определят бъдещето на движението „Първо Америка“.

Той добавя, че целта му е да „гарантира поддържането“ на Америка на първо място във външната и вътрешната политика на страната и гордостта от „преподаването на истината за нейната история и честването на богатото наследство и националните традиции“.

Сред ангажиментите, които неговата платформа защитава и предлага, е защитата на „невинни животи и юдео-християнските ценности на фондацията“, както и представата, включена в Декларацията за независимост, че Бог „ни е направил всички равни и че всички трябва да бъдат третирани еднакво пред закона ”.

Потребителите могат да се регистрират, за да получават известия, когато Тръмп изпрати съобщение от новата си платформа. Въпреки че няма механизъм за отговор на публикациите на бившия президент, потребителите могат да ги харесват и споделят чрез собствените си акаунти в социалните мрежи.

Уебсайтът показва, че платформата се управлява от Nucleus, цифрова компания, която според дигиталния вестник The Hill е създадена от Брад Паскале, бивш мениджър на предизборната кампания на бившия президент.

Тръмп, който живее в Палм Бийч (Флорида), откакто напусна Белия дом, все още е забранен от по-голямата част от мрежите в резултат на нападението над Капитолия на 6 януари.

Очаква се консултативният съвет на социалната мрежа „Фейсбук“, създаден от самата компания, да действа като нещо като върховен съд по отношение на това, какво съдържание трябва да бъде премахнато от платформата и се очаква да съобщи тази сряда дали да запази или да отмени ветото на републиканците.

Бившият държавен глава определи ветото в социалните мрежи като атака срещу свободата на изразяване във Флорида. Рон ДеСантис, поддръжник на Тръмп, представи законопроект, с който платформите не могат да предприемат подобни мерки в тази държава.

Откакто демократът Джо Байдън встъпи в длъжност на 20 януари, видимостта на Тръмп значително спадна, отчасти поради липсата на акаунт в Twitter други социални медии, които да разпространяват идеите му и да мобилизират и обединят своите привърженици.

След период на мълчание Тръмп обяви създаването на 45-ия кабинет на президента за комуникация по имейл, след което изненада всички с новината, че създава собствена платформа.

Досега Тръмп не е потвърдил дали се стреми да бъде кандидат на изборите през 2024 г..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук