Начало НОВИНИ Колумбия: полицейската репресия продължава

Колумбия: полицейската репресия продължава

0

Протестите в Колумбия вече продължават повече от 6 дни и въпреки факта, че правителството на Иван Дуке оттегли в неделя противоречивата данъчна реформа, която предизвика тази буря от демонстрации, ситуацията все още е неустойчива за режима на президента.

Трагичният баланс на 19 загинали, 89 изчезнали и 846 ранени, според официални данни, провокира отхвърлянето от страна на международната общност, която с учудване разглежда бруталната полицейска репресия и насилието, завладяло основните градове в страната, като Кали, Богота, Меделин, Букараманга и др.

ООН, Европейският съюз и правителството на Съединените щати осъдиха непропорционалното използване на сила от страна на колумбийската полиция във вторник.

„Ние сме дълбоко разтревожени от събитията, които се случиха в град Кали (…) снощи, когато полицията откри огън срещу протестиращи, убивайки и ранявайки няколко души“, заяви Марта Хуртадо в Женева, говорител за Службата на Върховния комисар на ООН за правата на човека.

От своя страна Вашингтон призова „максималната сдържаност към обществените сили, за да се избегнат по-нататъшни загуби на живот“.

Предишна статияБСП върна мандата. Отиваме на нови избори на 11 юли
Следваща статияРазкриват официалната причина за смъртта на принц Филип

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук