Начало БЪЛГАРИЯ Иван Ангелов се оплете за сделката с фурмите за Дубай. Обърка, че...

Иван Ангелов се оплете за сделката с фурмите за Дубай. Обърка, че е пращал краставици, а не пилета. Получи амнезия за концесия

0
Соченият за един от най-близките бизнесмени на премиера Бойко Борисов – Иван Ангелов – собственик на „Градус“ се оплете тотално за бартера пилета за фурми. Припомняме ви, че с държавен полет за Дубай, бяха изпратени пилета на „Градус“, а върнати фурми. Управляващите тогава казаха, че фурмите са били дарени за БЧК.

При изслушването, Ангелов каза, че е спечелил от сделката, след като продал фурмите. Думите му предизвикаха интереса на депутатите, които му зададоха много въпроси. В крайна сметка Ангелов така се оплете, че накрая обясни как не може да си спомни, защото е 66 годишен. Отгоре на всичко се обърка и уточни, че  е натоварил „краставици“. Ето думите му:

„Нашата сделка е извършена перфектна спрямо българското законодателство. „Градус“ се занимава с дарителска дейност. Нека ви разкажа за спонсорството на „Берое“ Стара Загора.  С Дубай и Катар имаме голям бизнес. В моя бизнес има и задължения, които имат хуманитарен характер. Човек не трябва да алчнее за пари. Трябва да може и да направи нещо за бизнеса.  Това, че ние сме натоварили краставиците за Дубай е факт. Може и да са били пилета, аз съм на 66 години. Може да съм забравил. Това е успешна бизнес сделка, взета от контекста на всички бизнес сделки. Аз правя много бизнес и не мога да запомня“, оправда се той след като депутатите зададоха куп въпрос как така е продал фурмите и е спечелил, след като властта обясни, че те са дарени.

Амнезия получи и когато Мая Манолова, председател на Комисията, го попита вярно ли е, че има 30-годишна концесия за резиденция Студена, където според показанията пред органа на бизнесмена Илчовски в сряда, е бил навиван да пусне фиктивни фактури за измама на пенсионните фондове и да предаде бизнеса си на ГЕРБ. От друга страна, той се хвана в капана на друг депутат, който пита дали не е правителствена резиденцията и по каква причина е бил чест гост там тогава, та обясни, че не е правителствена и не бил ходил толкова често – може би година не бил. Малко по-късно стана ясно, че Манолова е права и „Студена“ наистана е взета от него на концесия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук