Начало БЪЛГАРИЯ Слави Трифонов: Направеното от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртано

Слави Трифонов: Направеното от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртано

0
Слави Трифонов е категоричен, че това, което партия ГЕРБ е направила, трябва да бъде изчегъртано с всички законови средства.

„Няма тайнственост, има логично поведение. Човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже… Свободата на словото не е да си на 112 място, а да усещаш свободата да правиш това, което ти повеляват моралът, логиката, интелектът. В България огромна част от медиите не са свободни“. Това каза още пред БНР лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в отговор на въпрос защо се дистанцира от медийни изяви.

Целият интернет е взривен от Илчовски, а националните медии се правят, че го няма.

„Тук става въпрос за огромен обществен интерес“, добави той и уточни, че не вижда смисъл да дава интервюта.

Според него преди вестниците са били свободни, след това телевизиите, но в момента единствено интернет е свободен.

„Начинът на изразяване е в интернет, защото там си напълно свободен. Това е въпрос на избор“, каза още той.

„Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, защото съм имал невероятното желание да стана политик. Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували на законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено“, допълни той .

„Трябва да има свободно, нормално отношение в една нормална европейска държава. Това, което разказа Илчовски, нормално ли е за едно европейска държава?“, посочи той.

Слави Трифонов не обяви дали ще бъде той премиер, ако „Има такъв народ“ спечели следващите избори и уточни, че първо трябва да минат изборите, за да се вземе решение.

Коалиция ще се прави спрямо предпочитанията на суверена на изборите, подчерта Трифонов.

Той коментира отношението на ИТН към БСП: „БСП е най-беззъбата опозиция. И преди дни социалистите, заедно с ДПС провалиха заседание на Народното събрание, защото така им „отърва“. Корнелия Нинова тълкува провалът на изборите не като неин личен провал. Нинова направи от БСП една малка и проста партия“, каза още той.

„В последните години най-левите взеха най-десните решения и обратното“. Партията ми не е лява, дясна или център, а практична в интересите на суверена. Аз съм десен. „Има такъв народ“ е по-скоро консервативна в някои отношения. Но не искам да имаме рамки“, посочи той.

Лидерът на „Има такъв народ“ разкри, че това, което е добро за Европейския съюз и НАТО е добро и за родината ни. България винаги ще бъде свързана с Русия, заради невъобразимата им жертва за освобождението ни, но това е в миналото. Ние трябва да се лоялни партньори на ЕС и НАТО, категоричен бе Трифонов.

„На законен референдум гражданите се изразиха ясно за мажоритарните избори. Те не могат да бъдат въведени от парламент, който няма време да извърши работата. Трябва да се съставят 240 едномандатни райони, трябва да има преброяване. Не може да стане от днес за утре. Трябва да има достатъчно време, за да се реализира това, което иска суверенът,“ заяви председателят на „Има такъв народ“.

„Можеш ли да направиш ремонт на колата за 5 мин. Трябва да имаш необходимото време да се случи. Никога нищо не съм обещавал. Когато нещо може да се случи, аз съм поел отговорност да се случи“, допълни той.

„Не мога да приема факта, че има хора, които са се самозабравили, отиват на това място и забравят. Един човек на ГЕРБ изкрещя на Атанас Атанасов, който е зам.-председател на Народното събрание – ей, гном, не се ядосвай, защото пак ще получиш инсулт. Лъчо Мозъка го изкрещя. Така изглежда българският парламентарен живот“, подчерта Трифонов.

„Ще се стремя, аз и партията, да бъдем адекватни, лоялни и отговорни. Не взимам самостоятелни решения, а взимам мнения. Съобразявам се с мнението на съпартийците ми. Кадърният човек събира около себе си, които просто те слушат, а силни хора с качества“, коментира Слави Трифонов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук