Начало НОВИНИ Алкохол и купон без каишка в Мадрид

Алкохол и купон без каишка в Мадрид

0

В Мадрид, столицата на Испания,, хиляди граждани излязоха на улиците след полунощ, за да отпразнуват края на аларменото състояние и комендантския час, мярка, която завърши четиринадесет месеца след като правителството се съгласи за първи път да съдържа жителите, заради пандемията.

Според агенция EFE по-голямата част от младите хора са консумирали алкохол по улиците поради импотентността на общинската полиция, която е трябвало да освободи емблематичната Пуерта де Сол. 

Изображения, публикувани от CADENA SER, показват как присъстващите танцуват в ритъма на батукадата и не носят маски въпреки тълпите. 

 „Приятелско напомняне: днес приключва състоянието на аларма, а не вирусът“, написа един потребител на Twitter.

От 00:00 в неделя, 9 май, вече няма вечерен полицейски час. Така започва нова ситуация, при която хотелският бизнес може да отвори до полунощ и хора, които не живеят заедно ще могат да се срещат в домове или на обществени места.

„Това правителство няма представа какво е да управлява и в крайна сметка проблемите се прехвърлят на автономните общности (регионите) и отсега нататък ще зависи от правосъдието да затвори или отвори град, да установи комендантски час“, оплака се Хуан Марин, регионален вицепрезидент на Андалусия.

В очакване регионите подготвят пакети от ограничения, които включват някои, които не се нуждаят от съдебно разрешение, като ограничаване на часовете и капацитета за хотели и предприятия. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук