Начало БЪЛГАРИЯ Стефан Янев-служебен премиер, Бойко Рашков-шеф на МВР

Стефан Янев-служебен премиер, Бойко Рашков-шеф на МВР

0
Секретарят по сигурност и отбрана към президента Стефан Янев ще е вероятният служебен премиер. Шеф на МВР пък ще е Бойко Рашков.

Това съобщи БТВ, позовавайки се на сигурни източници от президентството. Рашков е бивш директор на Националната следствена служба и бивш председател на Националното бюро за контрол на СРС. За социален министър се сочи Гълъбин Донев. Образованието пък вероятно ще бъде поето от Николай Денков. За министър на икономиката се спрягат две имена – това на Асен Василев и Кирил Петков.

Служебен министър на отбраната най-вероятно ще бъде Николай Цонев, който бе военен министър в тройната коалиция от квотата на НДСВ. Цонев бе жертва на един от най-крупните удари на прокуратурата по време на управлението на ГЕРБ. Той бе арестуван на 1 април 2010 г. във ВМА от полицаи под ръководството на тогавашния зам. градски прокурор Роман Василев.

Тогава Цонев бе проснат на колене на пода, а Василев му каза, че е „абсолютен престъпник“, припомня „Медиапул“.  Впоследствие Цонев осъди прокуратурата за ареста и бе оправдан. Земеделски министър ще е проф. Христо Бозуков. За здравен министър се спрягат пак две имена на лекари –  това на Дечо Дечев- бивш шеф на НЗОК или Стойчо Кацаров.  Утре ще станат ясни новите министри. Животът на този кабинет ще е 2 месеца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук