Начало НОВИНИ Китай: стъклен мост се счупва, докато турист се разхожда по него

Китай: стъклен мост се счупва, докато турист се разхожда по него

0

Мъж беше спрян от парапетите на мост, след като основата на моста се счупи. Инцидентът е станал в североизточен Китай, на 7 май, в планината Пиян.

Според доклада на Guardian, туристът е преминал моста, построен от няколко стъклени панела, с пълна нормалност. 

На моста, който е висок 100 метра, присъства само мъжът, така че той трябваше да чака дълго време, за да бъде спасен. Пожарникарите, полицията и туристическият и горският персонал пристигнаха повече от половин час по-късно.

Съобщава се, че мъжът не е наранен, но е бил изпратен в болница за оценка и консултации като превантивна мярка. Междувременно в социалните мрежи изображенията на инцидента станаха вирусни и породиха критики относно сигурността, която този тип структура гарантира.

В Китай стъклените мостове са много популярна туристическа атракция. Най-известният е в националния парк Zhangjiajie в провинция Хунан. Простира се на 430 метра през каньон, на 300 метра от повърхността.

Климатът в азиатската държава обаче през последните дни се отразява сериозно на престоя на гражданите. Споделени са дори видеоклипове, показващи мостове, които се обръщат поради силен вятър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук