Начало НОВИНИ Първи случай на индийски вариант, открит в Южна Америка

Първи случай на индийски вариант, открит в Южна Америка

0

Министерството на здравеопазването на Аржентина съобщи този понеделник, че вариантите на коронавирус известни като индиийски и южноафрикански, са открити за първи път при трима пътници, които наскоро са влезли в страната.

Тримата души са в изолация в хотели в Буенос Айрес. Това се съобщава в изявление на министерството.

„Откакто започнахме наблюдение на геномно секвениране при пътуващи, ние идентифицирахме така наречените приоритетни варианти в почти 50% от положителните случаи, но това е първият път, когато открихме варианти B.1.617.2, B.1.617.1 и B.1.351”, посочи Analía Rearte, национален директор по епидемиология и стратегическа информация на Министерството на здравеопазването.

Rearte обясни, че всички хора, които пристигат от друга държава през международното летище Ezeiza, са тествани за антигени.

Тези, които имат положителен тест за коронавирус, се прехвърлят в хотел в град Буенос Айрес, за да извършат изолацията и пробите се изпращат, за да бъдат секвенирани в лабораторията на Anlis Malbrán.

Трите случая са на пътници, пристигнали в страната на 24 април. Само аржентинци или местни чужденци имат право да влизат в южноамериканската държава според превантивните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

Световната здравна организация класифицира варианта, открит в Индия, като „тревожен“, защото е по-заразен и защото има индикации, че той има известна степен на устойчивост на ваксини, съобщава институцията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук