Начало НОВИНИ Явор Божанков: Фирма свързана с бивш депутат от ДПС ли работи с...

Явор Божанков: Фирма свързана с бивш депутат от ДПС ли работи с ”Автомагистрали”?

0
Имате ли информация дали фирма Джъмбо-33 е свързана с бивш депутат от ДПС и знаете ли изобщо кои са третите лица, които работят с ”Автомагистрали”? Този въпрос зададе депутатът от БСП Явор Божанков на директора на дружество ”Автомагистрали” Стоян Беличев. В момента тече изслушване в Комисията по ревизия с председател Мая Манолова.

По какви критерии и принципи се избират третите лица, на които възлагате дейности, попита още Божанков. Когато правим бизнес, винаги питаме какви контакти имат хората, с които го правим. Проявяваме базово любопитство към контрагентите си. В случая на „Автомагистрали“ това явно не е направено, констатира Божанков.

За 500 млн.лв. тази фирма, която споменах, има 1 завършен обект към „Автомагистрали“ и един срутен, който не е завършен. 87 процента от проекта са преотдадени на трети лица. Правя извод за скрито подменяне на изпълнителя, който трябва да бъде „Автомагистрали“, но не е. Налага се промяна в закона и компетентните органи трябва да се самосезират, заключи Божанков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук