Начало БЪЛГАРИЯ По стара традиция знаковите лица от ГЕРБ пак превзеха тази сутрин телевизионния...

По стара традиция знаковите лица от ГЕРБ пак превзеха тази сутрин телевизионния ефир.

0
В най-гледаното време след 8 часа Томислав Дончев цъфна по БТВ, Деница Сачева по БНТ, а Даниел Митов по НТВ.

Това се случва броени часове преди  ГЕРБ да предаде властта на новия служебен кабинет. Припомняме ви, че България падна с още едно място по свобода на словото и сега е на „почетната“ 112-та позиция.

Томислав Дончев за полета с пилетата и фурмите: „На този самолет имаше медицински консумативи и фурми. Ако е продавал фурми, не мога да знам. Поканете Иван Ангелов и го питайте. Създадохме организация по разпределение на тази храна. Не мога да отговоря, или човекът е направил грешка или има други фурми.  Докладът за възстановяване не е официално представен в Брюксел. Не е редно едно правителство с една седмица да го пуска.  Първа задача е да не се забравя, че ние сме в пандемия. Трябва да се продължат мерките с пандемията. Трябва да се организират изборите, което няма да е лека задача“.

Даниел Митов не даде отговор защо 10-годишното управление на ГЕРБ е допуснало да има олигарси, за които говори вчера Бойко  Борисов. „Има кръгове, които се утвърдиха и влияят върху властовите решения. След приватизацията се оформиха тези кръгове. Въпросът е да успеем, постепенно с другите партии как е подредена държавата и как комуникира с бизнеса. Държавата се опитва да помогне на всички. Дали успява е друг въпрос. Премиерът ще задълбочи своята теза за олигархията, когато стане въпрос за това. Има хора с много пари, които са ги натрупали в началото на прехода, като те са се опитвали да влияят. Сега тази възможност им е отнета и те си връщат.  Подобни комисии на Мая Манолова, това безумие е опит за селски трибунал. Последното заседание беше пълен цирк. Когато се правят такива комисии те се правят по правила. Борисов каза, че ще изкара мандата и ще си отиде в партията. Без Борисов парламентът се провали да състави кабинет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук