Начало НОВИНИ СЗО казва, че индийският вариант на COVID-19 присъства в 44 страни

СЗО казва, че индийският вариант на COVID-19 присъства в 44 страни

0

Този вторник, 11 май, Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че индийският вариант на COVID-19, който може да бъде по- вирулетен и би допринесъл за увеличаване на инфекциите, е докладван в повече от 40 държави по света.

Предприятието заяви, че вариантът S.1.617 на SARS-CoV-2, открит през октомври миналата година в Индия, е открит в „44 държави в шестте региона на СЗО“.

Миналия понеделник СЗО класифицира този вариант като „обезпокоителен“ и пропусна възможността той да е по-заразен от другите версии. „Има налична информация, която предполага увеличаване на предаваемостта“, каза Мария Ван Керхове, технически ръководител на международната организация.

От своя страна, Soumya Swaminathan, главен учен на СЗО , посочи, че B.1.617 „представя мутации, които увеличават предаването и които също могат потенциално да го направят устойчив на антитела, образувани чрез ваксинация или естествено замърсяване“.

Другите варианти на глобалното безпокойство са тези, регистрирани в Обединеното кралство, Бразилия и Южна Африка, които се считат за по-опасни от оригиналната версия на COVID-19, тъй като са по-заразни, смъртоносни или устойчиви на някои препарати срещу новия коронавирус.

Ситуацията в Индия, където броят на инфекциите от коронавирус постави безпрецедентни рекорди, накара гражданите да прибягват до алтернативно лечение, за да избегнат инфекции. Една от практиките, която се разпространява на територията, е къпането с кравешки тор и урина. 

Хората в Индия, които считат кравите за свещени животни, вярват, че отпадъците им могат да ги предпазят от COVID-19 . Въпреки това, лекарите предупреждават, че този ритуал е не само неверен, но и опасен, тъй като кравата може да допринесе за разпространението на други заболявания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук