Начало НОВИНИ COVID-19: САЩ насърчават ваксинацията с томбола от 1 милион долара

COVID-19: САЩ насърчават ваксинацията с томбола от 1 милион долара

0

Щатът Охайо в САЩ ще разиграва милиони долари седмично сред хората, които са били ваксинирани срещу COVID-19, съобщи в сряда, 12 май, републиканецът Майк Де Уайн.

Първото теглене ще се проведе на 28 май и ще се повтаря през следващите четири седмици, докато 5 милиона бъдат разпределени между петима късметлии.

„Знам, че някои ще кажат:„ Де Уайн, ти си луд! Тази ваша идея за томбола за милиони долари е загуба на пари. Но истината, истинският отпадък в този момент от пандемията, когато ваксината е достъпна за всички, е живот, изгубен от COVID-19 “, каза губернаторът.

За да се класират за тегленето, хората трябва да бъдат пълнолетни и да са получили поне първата доза от ваксината. 

Средствата за финансиране на програмата ще дойдат от разпоредбите за щатите и общините за икономическо спасяване от 1,9 трилиона долара, одобрени през март от Конгреса.

Охайо има 42,3% от населението си, ваксинирано с поне една доза, процент малко под средното за страната, която към тази сряда е 46,4%.

Инициативата на Де Уайн за насърчаване на ваксинацията е може би най-щедрата и амбициозна от предлаганите в САЩ досега, когато темпото на хората, желаещи да получат препарата, рязко спадна и все още е далеч от постигането на целите на имунизационния процес.

В САЩ усилията се умножават, за да убедят нерешилите да се ваксинират срещу коронавируса.

Около 56% от възрастните в страната, над 145 милиона души, са получили поне една инокулация, но дневният брой дози, прилагани всеки ден, е намалял. По тази причина властите искат да убедят безразличните или скептиците да се ваксинират. Бяха обявени съюзи с супермаркети, за да се гарантират промоции на купувачите, които ще бъдат ваксинирани.

Предишна статияОЩЕ ЕДИН ВЪН ОТ МВР: Бойко Рашков освободи директора на „Инспекторат“ Николай Гешев
Следваща статияРУО призовава абитуриентите в Кюстендилско да спазват Covid мерките

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук