Начало БЪЛГАРИЯ Александър Маринов: Купеният вот е около 300 000 гласа. Има информация за...

Александър Маринов: Купеният вот е около 300 000 гласа. Има информация за достатъчно много нередности в МВР

0
Има общо надигане на обществената енергия да се обяви война на купения вот. Тежестта на контролирания вот е голяма. Повечето оценки се въртят около 300 000 гласа. В обществото има дългосрочни инерционни тенденции. Едни партии вървят нагоре, други надолу. В дългосрочен план тази тенденция ще се затвърди. Това каза по Нова тв Александър Маринов – председател на Стратегическия съвет при президента.
„Ревизия е много точен и законово уреден термин. Тук става въпрос за управленски анализ и на ангажиментите, които е приело предишното правителство.  Защо това правителство не отчете какво е свършило? Нека да знаем какво е постигнало!  Новите министри няма да съчиняват. Няма за замърсяват ризи.

Даниел Митов такива работи твърди, че човек да се чуди да се смее ли или да плаче.  Старите внушения за кремълски агенти са отдавна разсеяни“, каза той.  

На въпрос относно започналите рокади, Маринов обясни: „Тук няма време за куртоазия. Масова чистка няма. Има хора от предишното управление. Зам.-министри остават, други ще бъдат сменени. На повечето места в администрацията се изхожда от резултатите. Има информация за достатъчно много нередности в МВР. Затова и въпросите са към началника на „Инспектората“. Имам информация за съображенията на министъра и не мога да говоря от негово име. Засега имаме там /бел. ред МВР/ две смени. Става дума за хора на пенсионна възраст. Никой никого не причаква. Но знаем как се използват болничните.

Когато става дума за администрацията, там въпросът е за лична лоялност е неправилен. Критерият е постигнати резултати. За пропуските трябва да се носи отговорност. Във всеки случай на нередности на полицията, санкции ще има. Има данни за чадър от служители на полицията. Не ми е известно да има нагласа за безусловна и тотална промяна.

Президентът не е любител на демонстрациите и ефектните жестове. Важно беше в този кабинет да се разчита на качествата на хората. Те могат да се осъществяват от хора с различни възгледи, но с възможност да се обединят. Никой по обясними причини не иска да си партнира с ГЕРБ.

Личностите са важни, но не са най-важното нещо. Най-важното е ясно формулираните цели. Първо са важни образите. Второто важно нещо е какво ще се върши и как ще се върши. На тази основа е възможно са се сформира програмно правителство с ясни и конкретни цели с отчет. Така, ще се приложи максимата, че ще ги съдим не по думите, а по делата.

Много ми се иска да започне реално движение напред, да започне да се променя модела на управление. Надавам се, че правителството ще даде тези първи знаци. Решаващите стъпки ще ги правят партиите със своите представители в парламента“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук