Начало НОВИНИ Израел: двама загинали и 160 ранени след срутване на трибуни в синагога

Израел: двама загинали и 160 ранени след срутване на трибуни в синагога

0

Двама души бяха убити и десетки хора са били ранени след срутване тази неделя, 16 май, в синагогата, където са празнували масивна церемония за празника на Шавуот в израелската колония на Гиват Зеев, в окупирания Западен бряг.

Смъртните случаи са на непълнолетен на възраст под 12 години и на мъж около 40 години, съобщи говорител на израелската служба за спешни случаи Магуен Давид Адом, който пътува до мястото на инцидента, за да лекува ранените, включително около пет души в тежко състояние, десет с умерени наранявания и 152, които са претърпели леки наранявания.

Повечето от засегнатите, почти 170 души, бяха евакуирани в различни болници в Йерусалим, за да получат медицинска помощ.

Според полицията голяма група от около 650 ултра-православни човека се е събрала, за да отпразнува началото на фестивала Шавуот, който започна на 16 май по залез слънце, но трибуна на синагогата, където танцуващите вярваха, се срина внезапно. Според вестник Haaretz, синагогата все още се строи. 

Този инцидент е дойде само седмици след трагичен печат в края на април по време на масово еврейско тържество на планината Мерон , където 45 души бяха смачкани до смърт в най-смъртоносния граждански инцидент в новата история на Израел.

На свой ред това се случва в средата на ескалацията на войната между Газа и Израел, която тази неделя влезе в седмия си ден, докато обменът на огън между палестинските милиции и израелската армия продължава. Вълната на насилие – най-тежката през последните години – доведе до най-малко 197 палестинци, убити в Газа и 10 убити на територията на Израел.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук