Начало НОВИНИ Индия нащрек за друга заплаха: Циклонът Tauktae се приближава до брега

Индия нащрек за друга заплаха: Циклонът Tauktae се приближава до брега

0

Индия се подготвя за пристигането на циклон „Tauktae“, разположен в Арабско море и заплашва няколко щата на западното крайбрежие на страната.

Бурята е на около 450 километра южно от Мумбай, финансовата столица на Индия в западния щат Махаращра, и се движи с около 11 километра в час, съобщи индийската власт.

„Много е вероятно тя да се засили през следващите 24 часа и да се движи в посока север-северозапад, достигайки брега на Гуджарат следобяда на 17-и и пресичайки брега на Гуджарат между Порбандар и Махуба сутринта на 18 май “, прогнозира IMD.

Властите очакват циклонът да достигне вятър между 150 и 160 километра в час между утре и вдругиден, с пориви, които могат да достигнат 175 километра в час, преди да се спусне и да отслабне. Няколко държави са нащрек за силните ветрове и валежи, които се очакват през следващите дни.

Властите също така предупредиха, че Tauktae може да причини значителни материални щети в Гуджарат и препоръчаха пълно спиране на риболовните дейности.

Циклонът идва в критичен момент в Индия, която потъва във второ вирулентно огнище на коронавирус.

Индийският браг обикновено страда от циклони. Един от последните настъпили е през декември миналата година, когато Burevi удари южната част на страната и остави най-малко седем мъртви и повреди стотици домове.

През май 2020 г. обаче суперциклонът Амфан уби над сто души в Индия и Бангладеш.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук