Начало БЪЛГАРИЯ Министърът на здравеопазването: Аз не мога да ви предпазя от болестта, ако...

Министърът на здравеопазването: Аз не мога да ви предпазя от болестта, ако вие самите не желаете!

0

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров направи специално изявление с призив българските граждани да се ваксинират.

„Всички искаме час по-скоро да се махнат ограничителните мерки и да се върнем към нормалния начин на живот. Намаляването на разпространението на вируса, което регистрираме през последните седмици, се дължи по-скоро на времето, отколкото на нашите действия. Опасността не е преминала и никой не може да ни гарантира, че вирусът няма да се върне. Харесва ли ви или не, единственият начин, за който до момента има сигурни доказателства, че намалява разпространението на вируса и опасността, това е ваксинацията. Всеки може да го види в показателите на страните, които успяха да ваксинират по-голяма част от населението си“.

„80% от починалите от Covid-19 са наши сънародници над 60-годишна възраст. Напомням отново на всички, че ваксинацията е безплатна, независимо дали сте здравноосигурени, или не. От това кога ще достигнем колективен имунитет зависи колко дълго ще продължат мерките! Ваксинирането е доброволно. Всеки трябва да реши сам за себе си и за своите близки! Аз не мога да ви предпазя от болестта, ако вие самите не желаете! Създали сме необходимата организация! Ако нещо не е както трябва, сме готови веднага да го коригираме“, заяви Кацаров.

Източник: БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук