Начало НОВИНИ Индия: циклонът Тауктае оставя шест загинали и евакуира 200 000 души

Индия: циклонът Тауктае оставя шест загинали и евакуира 200 000 души

0

Шестима души загинаха в резултат на циклон Тауктае, който се стовари в понеделник, 17 май, на западния бряг на Индия, където часове преди това повече от 200 000 души трябваше да бъдат евакуирани.

Отделът по метеорология предупреди, че природният феномен ще пристигне в понеделник, придружен от проливни дъждове, силен вятър до 190 километра в час и триметрови бури, в някои крайбрежни райони в щата Гуджарат.

В отговор властите евакуираха 200 000 души, включително непълнолетни, в различни приюти в страната; Циклонът Тауктае обаче пристигна при обстоятелства, при които Индия все още изпитва високи нива на инфекция с ковонавирус. 

При този опустошителен сценарий бяха евакуирани стотици пациенти с COVID-19 от полеви болници. Тази ситуация породи страха на хората, които се приютяват поради възможните нови огнища на коронавирус през следващите седмици.

Този понеделник бяха съобщени 281 386 нови коронавирусни инфекции със средно 4000 смъртни случая на ден. В здравните центрове вече са инсталирани мобилни централи за производство на електроенергия и кислород, за да се справят с прекъсванията на електрозахранването поради циклона. Властите обаче разпоредиха временно спиране на кампанията за ваксинация в няколко крайбрежни града, затваряне на летища и железопътен транспорт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук