Начало БЪЛГАРИЯ Бабикян: Важно е мутрите да не са във властта, затова са в...

Бабикян: Важно е мутрите да не са във властта, затова са в името на коалицията

0

„Със служебния кабинет президентът задава модел, който трябва да бъде осъзнат и видян. Това е формула за стабилност и изход от кризата“. Това коментира пред БНР Арман Бабикян от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“. И допълни: 

„Кои ще се уплашат отново и ще се държат девствено встрани, само и само да не бъдат обвинени с еди-кого си в коалиция, това е въпрос на политическа смелост. Но в един момент на хората ще им омръзне непрекъснато да ходят на избори и да виждат един и същи резултат“. 

На въпрос – дали обединението ще промени името си за предсрочните избори на 11 юли, Бабикян отговори: 

„Важно е мутрите да не са във властта, затова са в името на коалицията. Дали нечие нежно ухо ще понесе благозвучието в наименованието на една коалиция, или неговото волско търпение ще изтърпи мутрите във властта – това е право на избор на всеки“. 

По думите му мутрите са се стреснали от сигналите в комисията по ревизията и от данните за кредитите, раздадени от Българската банка за развитие: 

„Те имат навика да се ориентират бързо – или да си купят нов вид спокойствие с нов вид власт, но ако видят, че не успяват, тогава ще настъпи истинското объркване“. 

В предаването „Нещо повече“ Бабикян допълни: 

„Нашата цел по отношение на прокуратурата е същата като от миналото лято. Нашият поглед не е просто върху персоната Гешев. За нас центърът на проблема е реформата в прокуратурата и премахването на системата „Вишински“, така че прокуратурата да заеме достатъчно хоризонтално и достойно мястото си, далече от другите власти, и да няма Крал Слънце… Прокуратурата не може да функционира симетрично на това кой е в изпълнителната власт, това е базов дефект“. 

Източник: БНР

Предишна статияСигнал за бомба в детска градина в София
Следваща статияМомче на 19 години е починало от COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук