Начало НОВИНИ Принц Уилям обвини Би Би Си, че е допринесъл за „параноята“ на...

Принц Уилям обвини Би Би Си, че е допринесъл за „параноята“ на принцеса Даяна

0

Принц Уилям, втори в линията на наследяване на британския престол, обвинява публичното предприятие BBC че са допринесли „значително за страх, изолация и параноя“, претърпени от майка му, принцеса Даяна, в последните години от живота й.

В изявление, прочетено от него и разпространено чрез социалните мрежи, най-големият син на престолонаследника Карлос и лейди Ди също увери, че интервюто на Би Би Си с майка му през 1995 г. е било основен фактор за отчуждението си от родителите си, които след това са били разделени, но не и разведени.  

Според независим доклад, публикуван преди този четвъртък, Би Би Си е прикривал „измамни“ практики, използвани от журналиста Мартин Башир, за да получи известното си интервю и не е успял да отговори на правилните стандарти за „почтеност и прозрачност“.

В документа се описват изводите, направени от изчерпателно независимо разследване, започнато от бившия съдия Джон Дайсън, поръчано от самата обществена телевизия, за да се изясни как е извършено експлозивното интервю.

Наред с други неща, Башир беше обвинен, че е прибягнал до нередовни практики, като използване на фалшифицирана документация за гарантиране на интервюто.

„Служителите на Би Би Си излъгаха и използваха фалшиви документи, за да получат интервюто с майка ми, те направиха нелепи и неверни твърдения за моето семейство, което подхранваше нейните страхове и параноята й“, заяви принц Уилям в изявлението си.

Той също упрекна мрежата за нейната „плачевна некомпетентност“ при разследването как Башир получи интервюто.

Предишна статияХамас претендира за „победа“ над Израел пред хиляди души в Газа
Следваща статияДжо Байдън подписа закон за престъпления от омраза, който защитава азиатците

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук