Начало БЪЛГАРИЯ Георги Бърдаров: Имаме нужда от радикална реформа в образованието

Георги Бърдаров: Имаме нужда от радикална реформа в образованието

0

„Лесно боравим с думата „прошка“, но трудно прощаваме. През последната повече от година има разделение и отмъщение в обществото. Пътят към прошката е труден, защото всеки си изгражда образ, в който той е позитивният, а другият е грешният. Истинската прошка минава през това първо да простиш на себе си, че си слаб и податлив на манипулации“. Това каза пред БНР Георги Бърдаров, писател и университетски преподавател в СУ. 

Романът му „Аbsolvo te“ е носител на Европейската награда за литература. Това е вторият роман на Бърдаров след „Аз още броя дните“.

„Пиша от дете и това е вътрешна потребност. Основното е университетското ми преподаване в областта на демографията“. По думите му у нас има изкривяване на представата за демография: 

„Да, в демографска криза сме, но това не се дължи на ниската раждаемост, защото тя е ниска в целия свят и няма да бъде променена. България има други демографски проблеми – свръхвисока смъртност и липса на младо активно население. Тези проблеми могат да се решат. Имаме нужда от радикална реформа в образованието, още там да мотивираме младите хора да останат да живеят в България и тук да създават семейство“, допълни Бърдаров в предаването „Неделя 150“. 

Според Бърдаров като българи имаме нужда от това да придобием самочувствие и да осъзнаем, че притежаваме огромни ресурси – история, култура и географско положение. 

Източник: БНР

Предишна статияИндийското правителство нареди премахването на съдържание с израза „индийски вариант“
Следваща статияСАЩ: Байдън вярва, че икономиката е на прав път

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук