Начало НОВИНИ Индийското правителство нареди премахването на съдържание с израза „индийски вариант“

Индийското правителство нареди премахването на съдържание с израза „индийски вариант“

0

Правителството на Индия нареди на социалните медии да премахнат съдържанието, което включва израза „индийски вариант на коронавируса“.

Вариант B.1.617 е бил открит за на пръв път през 2020 г. в Индия и се характеризира до голяма степен с опустошителната вълна на COVID-19 в страни в Южна Азия през последните седмици. Освен това той се е разпространил в Обединеното кралство и в поне 43 други страни, където „индийският вариант“ се е превърнал в широко използван израз.

Правителствената заповед е изпратена в петък, 21 май.

Министерството на информационните технологии инструктира платформите на социалните медии да „премахнат цялото съдържание“, което се отнася до „индийския вариант“.

„Известни сме с фалшива информация, разпространяваща се онлайн за „ индийски вариант “ на коронавируса, който се разпространява в други страни. „Това е напълно невярно и може да се прочете в циркулярното писмо“, до което AFP имаше достъп.

Предприятието цитира предишни призиви за ограничаване на „фалшиви новини и дезинформация“ за пандемията в социалните мрежи като основа за стартиране на тази заповед. То твърди, че Световната здравна организация (СЗО) не е свързала вариант B.1.617 с никоя конкретна държава.

Предишна статияСъдът остави в ареста началника на Трето РУ в Пловдив след рекордно дълго заседание
Следваща статияГеорги Бърдаров: Имаме нужда от радикална реформа в образованието

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук