Начало НОВИНИ Съдът остави в ареста началника на Трето РУ в Пловдив след рекордно...

Съдът остави в ареста началника на Трето РУ в Пловдив след рекордно дълго заседание

0

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста шефа на Трето районно управление Самуил Хаджиев, полицаят Атанас Качаков, както и другите двама арестувани с тях – Даниел Димитров и Симеон Иванов.

Мотивите за решението са, че при по-лека мярка те могат да се укрият и да въздействат на свидетели, както и да извършат друго престъпление. Взетата мярка може да бъде обжалвана пред Апелативния съд.

При доказване на вина началникът на Трето районно в Пловдив може да получи от 3 до 8 години затвор. Делото за мярката продължи повече от 8 часа, а в залата своите тезите на държавното обвинение и на защитата изложиха общо двама прокурори и 7 адвокати.

Делото за мярката продължи повече от 8 часа, а в залата своите тезите на държавното обвинение и на защитата изложиха общо двама прокурори и 7 адвокати.

Още в самото начало съдия Веселина Семкова разпореди медиите и всички, които не са страна по делото, да напуснат залата, заради използването на СРС-та и разкриването на интимни подробности по отношение на пострадалия Фарук Манаф. На това решение възрази адв. Емилия Недева, но доводите й не бяха приети. Така гледането на мярката бе при закрити врата.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение, че четиримата са участвали във всички престъпления, за които са обвинени. Според съдебния състав към момента не е налице такова единствено за участието на Хаджиев и Качаков в опита за кражба от склада с медицинска марихуана в село Болярци. И четиримата задържани са с чисто съдебно минало. Криминални прояви преди години има само Даниел Димитров.

Самуил Хаджиев е обвинен, че заедно със своя подчинен Атанас Качаков на 5 април в с. Болярци са извършили приготовление да придобият около 500 кг медицинска марихуана.

Хаджиев е извършил и друго престъпление – на 31 март е склонил разследващ полицай от Трето РУ да наруши свое служебно задължение във връзка с правораздаването, като е извършено претърсване и изземване в база на пловдивска фирма и е образувано досъдебно производство, без да са налице законови основания за това и въпреки изричните указания на районна прокуратура.

В този случай Хаджиев е действал като началник на районното управление. Спрямо Хаджиев е повдигнато и обвинение, че на 19 май т.г. в Кричим, в автомобила си, е държал 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона.

По същото досъдебно производство като обвиняеми за отвличане са привлечени полицаят от Трето РУ Атанас Качаков, както двама цивилни. Единият по данни на източници на „24 часа“ е Даниел Димитров, а вторият е Симеон Иванов. Те заедно с Качаков са отвлекли 28-годишен мъж, като са проявили особена жестокост. Според разследването отвличането е свързано с дрога.

Иванов е привлечен като обвиняем и за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества – 23,2 г амфетамин и 7,7 г марихуана.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за обвиняемите Атанас Качаков, Даниел Димитров и Симеон Иванов, е това за отвличане – от 10 до 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор. Хаджиев го грозят от 3 до 8 г.

Адвокатите бяха категорични, че ще обжалват. Това ще стане на 27 май от 10 часа в Апелативния съд.

Предишна статияЩе има разяснителна кампания за гласуването с машини
Следваща статияИндийското правителство нареди премахването на съдържание с израза „индийски вариант“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук