Начало НОВИНИ САЩ: Байдън вярва, че икономиката е на прав път

САЩ: Байдън вярва, че икономиката е на прав път

0

В САЩ инфлацията се разраства и липсата на работници заплашва самото съществуване на малкия бизнес.

Президентът Джо Байдън и неговите съветници вярват в противното, че разместванията, които причиняват бърз растеж на цените, са временни. И както скоростта на икономическия спад, така и силата, която той е предоставил на работниците, са изненада, икономическите служители на Белия дом виждат много положителни моменти в тенденциите.

Четири месеца след мандата на Байдън републиканците казват, че икономическата им програма показва недостатъциСъветниците на президента обаче уверяват, че отговарят на работниците и техните очаквания.

„Това е добра политика и е добре всички да вдигат заплати“, каза в интервю Анита Дън, старши съветник на Байдън. И това е в съответствие с това, в което президентът Байдън вярва. Американците от средната класа, които не са били бенефициенти на икономиката на капките, те заслужават повишение.“

Федералният резерв също така вярва, че прилагането на най-ниските лихвени проценти и месечните покупки на държавно обезпечени дългове помагат да се излекува пазарът на труда и икономиката като цяло. Съветниците на демократичната администрация на Байдън смятат, че периодът на по-висока инфлация за тази година ще бъде преходен и следователно не е постоянен.

Предишна статияГеорги Бърдаров: Имаме нужда от радикална реформа в образованието
Следваща статияБизнесменът Георги Попов излиза от ареста срещу парична гаранция от 40 000 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук