Начало НОВИНИ Байдън използва няколко влиятелни лица, за да насърчи ваксинирането сред младите хора

Байдън използва няколко влиятелни лица, за да насърчи ваксинирането сред младите хора

0

Президентът на САЩ, Джо Байдън , се обърна към няколко социални медии в понеделник, 24 май , за да  насърчи ваксинация срещу коронавируса сред младото население.

Държавният глава и главният епидемиолог на американското правителство Антъни Фауци отговориха на няколко въпроса от три влиятелни лица – Мани Муа, Смела пустош и Джаки Айна – в беседа, излъчена от официалния акаунт Белия дом в YouTube.

Тези влиятелни фигури, които имат милиони предимно млади последователи, попитаха за слухове за възможни нежелани реакции при деца и юноши, за хипотетичното създаване на „паспорт за ваксина“ и за това как ще се промени светът, след като населението бъде ваксинирано.

В един от отговорите, Байдън настоя за важността на младото население да бъде ваксинирано с мотив за лична защита и за по-възрастните роднини на всеки“ и увери, че зад ваксините има научна подкрепа.

„Ако сте били ваксинирани, не е нужно да носите маска; ако не сте били, да“, добави президентът в един от отговорите си.

Откакто ваксинацията беше одобрена за юноши между 12 и 15 години, има 600 000 направени ваксинации и общо 4,1 милиона между 12 и 17 години са имунизирани.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки заяви на пресконференция в понеделник, че разговорът на Байдън в YouTube е част от стратегията за младите хора да „разберат ползите от ваксинирането“ чрез хора, на които се възхищават.

Байдън иска 70% от възрастното население да е получило поне една доза преди празника на 4 юли, когато САЩ празнуват Денят на независимостта си.

Предишна статияДеян Кюранов: Никой не иска война с Беларус, която може да доведе до война с Русия
Следваща статияБългария обвинява Беларус във „въздушно пиратство“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук