Начало БЪЛГАРИЯ КНСБ: Привидно Борисов изглежда, че е финансирал щедро на финала на мандата...

КНСБ: Привидно Борисов изглежда, че е финансирал щедро на финала на мандата си.

0
Привидно Борисов изглежда, че е финансирал щедро на финала на мандата си. Нека погледнем обаче числата. За мерките са отделени някъде около 6-7% от нашия брутен вътрешен продукт за 2019 година. Средното ниво в Европейския съюз е два пъти повече. Полша, например, е дала 13% от своя БВП за миналата година за подкрепа на бизнеси, домакинства, медицинския сектор, цялата палитра.

Това каза пред Българската национална телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Привидно изглежда, че мерките са ефектни и много щедри. Ако погледнем обаче размерът, който се плаща, спрямо нашия БВП на глава от населението излиза, че сме пак някъде най-назад. Само Румъния е след нас. Тоест нашите мерки хич не са щедри“, добави той.

Според него подкрепата за бизнеса трябва да продължи. „Целият туризъм към момента, макар и да се възстановява спрямо 2020 година, е на не повече от 40-50% от 2019 година като заявки за заетост и т.н. Градският транспорт пострада много миналата година и през тази година. Има сектори 4-5 , които продължават да изпитват крещяща нужда от подкрепа и за тях тази мярка 60/40, модифицирана в един друг вариант, както ние предлагаме с бизнеса, т.е 75% да бъдат подкрепени от брутното ми възнаграждение, когато не работя“, уточни Димитров.

Предишна статияКакво ще бъде времето днес?
Следваща статияСофиянски: Наследството, което оставя Борисов, е много лошо!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук