Начало НОВИНИ Ню Йорк предлага стипендии като стимул за ваксинация срещу COVID-19

Ню Йорк предлага стипендии като стимул за ваксинация срещу COVID-19

0

Тази седмица властите в Ню Йорк стартираха инициатива за насърчаване на жителите на Ню Йорк на възраст от 12 до 17 години да се ваксинират срещу COVID-19. Те предложиха стипендии за държавни университети, които ще бъдат раздадени на томбола сред тези, които получат първата доза от ваксината Pfizer, единствената, одобрена до момента в САЩ за хора в този възрастов диапазон. 

Стипендията ще обхване четирите години обучение, жилища в колежа и разходи за материали в държавните университети на щата, съобщи губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо.

Въпреки че размерът на стипендиите не е посочен, уебсайтът на Държавния университет в Ню Йорк (SUNY ) посочва, че размерът на една година обучение, настаняване в университета, материали и транспорт възлиза на около 25 000 долара, така че четиригодишен стипендията ще струва около 100 000 долара.

Общо 10 седмични стипендии ще бъдат раздадени през следващите пет седмици сред хората, които получат първата инжекция на ваксината, като част от инициатива, наречена „Вземете доза, за да изградите бъдещето си“.

Според ръководителя на Министерството на здравеопазването Дейв Чокши досега над 50 000 младежи между 12 и 15 години са били ваксинирани в щата, където над 50% от възрастните вече са напълно имунизирани.

В Ню Йорк деца на възраст между 12 и 15 години започнаха да се ваксинират с ваксината от фармацевтичната компания Pfizer на 12 май.

Тази инициатива се присъединява към много други, стартирани от държавните и местните власти през последните дни.

Миналата седмица Куомо заяви , че лотарийните билети с награди до 5 милиона долара ще бъдат разпределени в центровете за ваксинация.  

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви във вторник, 25 май, че ще разположи временни центрове за ваксинация по плажовете и в най-популярните летни места от следващия уикенд, което бележи неофициалното начало на летните дейности.

Властите се опитват да увеличат ваксинациите в щата Ню Йорк, където процентът на инжекциите е спаднал с повече от 40% от 216 000 дневни дози в средата на април на почти 124 000 днес.

Предишна статияCOVID-19: Русия започва да ваксинира своите домашни любимци
Следваща статия287 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук