Начало НОВИНИ COVID-19: Русия започва да ваксинира своите домашни любимци

COVID-19: Русия започва да ваксинира своите домашни любимци

0

Домашните любимци в Русия започнаха имунизационния си процес срещу COVID-19. Това съобщи съветникът на ръководителя на Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор Юлия Мелано.

„В няколко региона на Русия ваксинацията на домашни любимци срещу COVID-19 започна във ветеринарните клиники „, каза Мелано, според официалната агенция RIA Nóvosti.

Мелано каза, че максималният производствен обем за момента ще бъде 3 милиона дози на месец. В бъдеще обаче може да се увеличи до 5 милиона. Сега ваксините за домашни любимци имат по-голямо търсене в регионите на Москва, Рязан и Брянск. Очаква се това да обхване и Челябинск, Крим и Санкт Петербург.

Carnivac-Cov засега е единственото регистрирано лекарство в света срещу COVID-19 при животни. Смята се, че предлага имунитет за поне шест месеца.

Учените досега не са потвърдили, че животните са преносители на SARS-CoV-2 на хората, но са доказани случаи на инфекции при няколко вида животни като котки, кучета, маймуни и норки. 

„Успехът на първия етап направи възможно през октомври миналата година да се премине към клинични изпитвания на ваксината при животни в промишлени условия“, заяви регулаторът наскоро, който също така увери, че резултатите от проучванията показват ефикасността и безопасността на лекарството .

Предишна статияНово предложение: Токът за бита да поскъпне средно с 3% от 1 юли
Следваща статияНю Йорк предлага стипендии като стимул за ваксинация срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук