Начало НОВИНИ Байдън предупреждава Путин, че САЩ няма да позволят нарушаване на човешките права

Байдън предупреждава Путин, че САЩ няма да позволят нарушаване на човешките права

0

По време на речта си по случай Ден на загиналите във войните, Джо Байдън, президентът на Съединените щати, предупреди Владимир Путин, когото ще видим на 16 юни в Женева, че той няма да толерира нарушаване на човешките права.

„Наскоро проведох дълъг двучасов разговор с (китайския) президент Си (Дзинпин), в който дадох ясно да се разбере, че не можем да правим нищо друго, освен да защитаваме правата на човека по целия свят, защото това сме ние,“ каза Байдън в речта си.

„Ще се срещна с президента Путин след няколко седмици в Женева, за да стане ясно, че няма да стоим със скръстени ръце или да им позволим да злоупотребяват с тези права“, добави републиканецът.

Тази неделя Байдън беше част от почитта към войниците, загинали в битка, и посочи, че „всяко поколение американци получава ценен дар на свобода“, който трябва да бъде споделен с повече хора, за да направи страната по-отворена.

Срещата на върха, на която ще се срещнат Путин и Байдън, ще се проведе в края на първото му пътуване в чужбина, в което трябва да пътува до Обединеното кралство през юни за срещата на Г-7. След това той ще отиде в Брюксел, където ще присъства на срещата на върха на НАТО и на среща с Европейския съюз.

Кремъл поясни, че няма да има рестарт на отношенията със САЩ след срещата в Женева. Говорителят Дмитрий Песков заяви, че е малко вероятно двамата държавни глави да постигнат споразумение по въпроси, при които има дълбоки различия, и призова да няма „преувеличени очаквания“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук