Начало НОВИНИ САЩ: Съюзниците на Тръмп подкрепят разследването за произхода на коронавируса

САЩ: Съюзниците на Тръмп подкрепят разследването за произхода на коронавируса

0

Тази неделя, 30 май, съюзници на бившия президент на САЩ, Доналд Тръмп, изразиха своята подкрепа за заповедта на настоящия президент Джо Байдън да се разследва дали COVID-19 се е появил за първи път в Китай от животински източник или от лабораторна авария.

„Абсолютно важно е да разберем какъв е произходът на това нещо, от съществено значение е да се измъкнем от следващата пандемия, от съществено значение е да разберем по-добре вариантите на настоящата пандемия, които се появяват“, каза Матю Потингер, бивш заместник-съветник по националната сигурност на магната, в предаването NBC Meet the press.

Бившият служител на администрацията на Тръмп увери, че „и двете хипотези, за които президентът Байдън говори, са валидни“, но че „има нарастващо количество косвени доказателства, които подкрепят идеята, че може вирусът да е изтекъл от лаборатория“.

Междувременно Майкъл Маккол, републикански конгресмен от щата Тексас, смята, че разследването, разпоредено за период от 90 дни от държавния глава, няма да даде окончателно заключение. В началото на годината обаче делегация от експерти от Световната здравна организация (СЗО) пристигна в Ухан, където бяха съобщени първите случаи на заразяване с новия коронавирус.  творение в лабораторията е малко възможно.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че е „очевидно за умните хора“, че коронавирусът е възникнал от лаборатория в Ухан, китайският град, който е епицентърът на пандемията.

В интервю, публикувано на уеб портала Newsmax, Тръмп коментира информацията, разпространена в американските медии, която настоява, че произходът на вируса трябва да бъде разследван по-задълбочено.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук